SORTIDES



Museu de les Aigües. Cornellà de LLobregat. s3

Amb aquest itinerari recorrerem les solucions tecnològiques per a l’abastiment al llarg de la història de la humanitat.

El Museu de les Aigües  impulsa activitats culturals i educatives que contribueixen a la sensibilització sobre l'aigua, el medi ambient i la salut.

La Fundació Agbar té la seu en un edifici del recinte modernista de la Central Hidràulica de Cornellà, construïda a final del segle XIX, que també acull el Museu de les Aigües

A través d'activitats culturals, solidàries i científiques, la Fundació Agbar implica persones expertes, institucions i empreses en el conjunt de la societat i en tot allò que té relació amb l'aigua.




ACTIVITAT de ESCOLAB.  Un robot a casa meva!

   
Aquesta sortida del departament s'emmarca dintre del programa que s'aplica en el centre d'"Impulsem la robòtica. Tecnologies creatives a l'aula". Es va fer a la facultat d'informàtica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Els alumnes de 4t van poder programar 
robots de LEGO MINDSTORMS, amb els coneixement que havien anat adquirint durant el curs. Van aconseguir que els robots seguissin un circuit autònomament i fins i tot que es poguessin moure per l'aula evitant obstacles.



Enllaç fotos ESCOLabRobot a casa meva!


YoMo. 
CIÈNCIA Y TECNOLOGIA S'UNEIXEN AMB EL MÒBIL
YoMo es un esdeveniment del "Mobile World Congress" - el principal esdeveniment de l'industria del mòbil- i de GSMA, que representa els interessos de 800 operadors de xarxes mòbils en tot el mòn.

YoMo colabora amb el "Mobile World Capital Barcelona" a través del programa mSchools, una iniciativa en colaboració amb la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i GSMA. 
YoMo està dissenyat per portar l'aprenentatge de l'aula a la vida real, mitjançant la demostració d'emocionants i gratificants oportunitats professionals disponibles a l'ecosistema del mòbil i del sector STEAM.
1-Més de 100 tallers, conferencies i activitats interactives:
L'alumnat podrà experimentar la ciència i la tecnologia més sorprenent i impressionant en un recinte de 13.000 m2. No només es divertiran, sinó que també descobriran una amplia gama de continguts en totes les àrees relacionades amb STEAM.
2- Més de 100 col·laboradors dels sectors STEAM:
L'alumnat podrà interactuar amb més de 100 organitzacions dels sectors STEAM, incloent universitats, centres d'investigació, organismes institucionals, organitzacions sense ànim de lucre, empreses i industries líders del sector. Tindran l'oportunitat d'aprendre sobre assignatures, itineraris acadèmics i futures opcions professionals disponibles.
3- Recursos educatius per professionals de l'educació:
YoMo rep el recolzament del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Es fa arribar als educadors una nova gamma de recursos i oportunitats estructurades d'aprenentatge.



enllaç fotosYomo2018



MUSEU DEL GAS (Sabadell)

Al Museu del Gas descobrireu com l’energia és protagonista en el progrés de la societat. Veniu amb la vostra classe a viure la tecnologia, la sostenibilitat, l’eficiència energètica i el patrimoni industrial d’una manera experiencial i pedagògicament innovadora.

Motius per gaudir d'una activitat escolar al Museu del Gas:

·       El programa educatiu està avalat pel segell de qualitat pedagògica atorgat per l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona
·       Els alumnes descobrireu l’energia, la sostenibilitat i la tecnologia d’una manera lúdica i vivencial.
·       Experimentareu el patrimoni industrial en primera persona, ja que a la nostra seu conflueixen modernisme, arquitectura contemporània i història.
·       L’alumne viurà la proposta amb sorpresa i expectació, motors del seu aprenentatge.
·       Les activitats s’adaptaran a les necessitats i a les característiques de cada grup escolar.
·       Els educadors del Museu són un equip sòlid i consolidat, amb una àmplia experiència educativa i un fort compromís amb el projecte

Els tallers realitzats pels nostres alumnes durant aquest curs han estat els següents:

1 BATXILLERAT: "Posa't les piles! Com s'acumula l'energia?"


Molts aparells tecnològics funcionen gràcies a una bateria. Coneixem la diferència entre una pila o cel·la de combustible i una bateria? Mitjançant un taller experimental l’alumnat n’obtindrà la resposta, tot treballant conceptes com l’electròlisi o les reaccions redox. En aquesta activitat apta per als Batxillerats científic i tecnològic, l’alumnat fabricarà vehicles elèctrics moguts a partir de la pila d’hidrogen, la pila de volta i l’electrotèrmica.




Al següent enllaç pots accedir a totes les fotos de l'activitat: fotos museu del gas 1bach


1 ESO: "L'energia en joc"

Mitjançant un joc de rol, els escolars es convertiran en inversors energètics i hauran d’assegurar la demanda de subministrament d’energia de la seva ciutat imaginària. Mitjançant l’experiència, faran una reflexió sobre la complexitat de gestionar les energies, tot tenint en compte el triangle de la sostenibilitat.



Fotos sortides s1: Sortida GAS S1A-S1B   

2 ESO: "Els secrets de l'electricitat"


Avui la nostra societat es mou gràcies a l’electricitat. Coneixem què és i com es produeix? A partir de la generació d’un llamp amb un Van der Graff, l’alumnat farà diferents experiments per conèixer què és l’energia i com l’electricitat ha marcat la història. Aprendrem a obtenir electricitat a partir de l’electroquímica i l’electromagnetisme, fabricarem una bombeta i entendrem què és una resistència i com es realitza la transmissió de l’electricitat sense fils. En acabar, descobrirem els protagonistes de la revolució elèctrica: Tesla, Edison, Faraday i Volta.






Als següents enllaços pots veure totes les fotos de l'activitat:
                         Museu del Gas. "Els secrets de l'electricitat" (S2D)
                         Museu del Gas: "Els secrets de l'electricitat" (S2A i S2B))



Cotxeres del TRAM. L'energia del TRAM

En aquesta activitat s'aprèn el recorregut de l'energia des que es genera fins que fa funcionar el tramvia. S'analitzen les principals fonts de generació de l'energia elèctrica i del seu impacte en el medi i s'identifiquen les diferents activitats professionals necessàries per fer funcionar un tramvia.

Objetius:
·         Conèixer el tramvia des d'una perspectiva mediambiental i tecnològica, donant rellevància a la seva eficiència i sostenibilitat.
·         Valorar críticament els hàbits socials relacionats amb el medi ambient i contribuir a la seva conservació i millora.
·         Adquirir coneixements bàsics que capacitin per a l'exercici d'activitats professionals i alhora facilitin el pas del món educatiu al món laboral.
·         Comprendre que el coneixement científic és un saber integrat que s'estructura en diverses disciplines, i conèixer i aplicar els mètodes de la ciència per identificar els problemes propis de cada àmbit per a la seva resolució i presa de decisions.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada